24 Mart 2014 Pazartesi

NEDEN COĞRAFYA ÖĞRENMELİYİZ

Coğrafyanın tanımı: Bir takım olaylar vardır ki bu olaylar, yeryüzüne bağlı olarak gelişmekle birlikte, insanları etkilemektedir. Coğrafya, bu olayların nasıl olduğunu, ne şekilde devam ettiğini, ve sonuçlarının neler olduğunu bizlere açıklayan bilim dalıdır.
Coğrafyanın tanımının sonrasında coğrafyanın konusuna da bakacak olursak:
Coğrafyanın konusu: Yeryüzünde gerçekleşmekte olan; ve canlıların etkilenmesine neden olan, ya da canlıların etkileri sonucunda gerçekleşen doğa olaylarının tamamının coğrafyanın konusu olarak karşımıza çıktığını belirtmemiz gerekmektedir. Coğrafyanın konusu olan bazı şeyler: iklim, doğa olayları, ekonomik faaliyetler, nem, yağışlar, sıcaklık, yeryüzü şekilleri… Coğrafyanın konusu olan örnekleri çoğaltabiliriz.
Coğrafya nedir, coğrafya ne demek,coğrafyanın tanımı, ve coğrafyanın konusu gibi bilgileri edindik. Peki bu bilgiler ışığında şu sorulara yanıt verebilir miyiz: neden coğrafya öğreniyoruz, neden coğrafya öğrenmeliyiz, neden coğrafya öğreniriz?Bu soruların yanıtlarını da verelim isterseniz:
Neden coğrafya öğreniyoruz, neden coğrafya öğrenmeliyiz, neden coğrafya öğreniriz? Coğrafya öğrenmemizin nedenleri arasında ilk olarak, yaşadığımız olayları anlamlandırmamız yer almaktadır. Coğrafya öğrenen bir kişi, ülkesinin ekonomisine, ve kalkınmasına katkıda bulunabilir örneğin; çünkü coğrafya öğrenen bir kişi, ülkesinin konumunu, ve ülkesi hakkındaki bilgileri edinir, neyin nasıl olması sonucunda ülkesinin kalkınabileceğini hesap ederek, buna yönelik çalışmalarını gerçekleştirebilir. Bunun gibi pek çok coğrafya öğrenmenin nedenlerinden söz edebilir, ve neden coğrafya öğreniyoruz, neden coğrafya öğrenmeliyiz; ve neden coğrafya öğreniriz sorularına yanıtlar verebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder