24 Mart 2014 Pazartesi

YAŞANILABİLECEK EN GÜZEL YER

                                                                  Neden Auckland?

   Auckland metropolitan alanı Yeni Zelanda'nın kuzey adasında yer alır. Auckland, coğrafi yer olarak Auckland yarımadasının güney bitiminde yer alan Waitemata ve Manukau limanlarının sınırladığı dar bir alanda yer almaktadır. Bu alan ülkenin en fazla şehirleşmiş yerleşimidir. Yaklaşık 1.3 milyon nüfusuyla ki bu rakam Yeni Zelanda'nın nüfusunun dörtte birinden fazladır, ülkedeki nüfusu en fazla olan merkezdir. Ayrıca nüfus artışının ülkenin geri kalanından daha yüksek olması bu durumun gelecekte de süreceğini göstermektedir. Şehir ülkedeki ekonomik faaliyetlerinin en yoğun olduğu merkezdir. Auckland, Yeni Zelanda'nın ticaret ve endüstri merkezidir
Auckland 2002 yılında Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri sıralamasında Frankfurt, Helsinki ve Kopenhag ile altıncılığı paylaşmıştır.
      Auckland tam bir liman kentidir. Şehir halkı geçimini genelde koyunculuk yaparak sağlar. Kalan kısım ise yat turizmiyle uğraşır. Dünyanın en iyi işlenmiş en ince yünleri bu şehirde üretilir. Nüfus azlığı sebebiyle şehir yıllar önce büyük bir Çinli göçüne izin vermiştir. Yerli halk ve göçmenlerin oranı birbirine çok yakındır.
Şehirde genelde kaldırım bulunmaz. Fiziki yapısı dolayısıyla pek çok aktif volkan şehirde yer almaktadır. Bununla birlikte şehir yeşillikler içinde yer almaktadır. Yüzüklerin Efendisi filminin birçok sahnesine de bu özelliği ile ev sahipliği yapmıştır.
Şehir halkı turiste son derece alışkın ve saygılıdır. Şehirde yaşayan nerede her ailenin bir teknesi vardır.
    Şehrin göbeğinde 231m uzunluğundaki Skytower mutlaka ziyaret edilmeli, hatta adrenalin tutkunu olanlar 220. metresinden bungee jumping yapabilirler.
     Auckland'ın geniş kumsalları, harika limanı, alışveriş imkanları ve gece eğlenceleri size kendinizi metropolit bir şehirde hissetmenizi sağlayacak her türlü imkanı sunar.
Yeni  Zelanda mutfağı dünyanın  en iyi ve en taze mutfakları arasında yer alır. Harika deniz yemekleri vardır.
Auckland çok kültürlü olasının sağladığı avantajla, galeriler, müzeler, tiyatro ve konserler gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapar.
Aucklanda'da hava, yaz kış pusludur. Ancak puslu olmasına rağmen kavurucu sıcağa sahiptir. Saniyelik tropik yağmurlar yağabilir.

NEDEN COĞRAFYA ÖĞRENMELİYİZ

Coğrafyanın tanımı: Bir takım olaylar vardır ki bu olaylar, yeryüzüne bağlı olarak gelişmekle birlikte, insanları etkilemektedir. Coğrafya, bu olayların nasıl olduğunu, ne şekilde devam ettiğini, ve sonuçlarının neler olduğunu bizlere açıklayan bilim dalıdır.
Coğrafyanın tanımının sonrasında coğrafyanın konusuna da bakacak olursak:
Coğrafyanın konusu: Yeryüzünde gerçekleşmekte olan; ve canlıların etkilenmesine neden olan, ya da canlıların etkileri sonucunda gerçekleşen doğa olaylarının tamamının coğrafyanın konusu olarak karşımıza çıktığını belirtmemiz gerekmektedir. Coğrafyanın konusu olan bazı şeyler: iklim, doğa olayları, ekonomik faaliyetler, nem, yağışlar, sıcaklık, yeryüzü şekilleri… Coğrafyanın konusu olan örnekleri çoğaltabiliriz.
Coğrafya nedir, coğrafya ne demek,coğrafyanın tanımı, ve coğrafyanın konusu gibi bilgileri edindik. Peki bu bilgiler ışığında şu sorulara yanıt verebilir miyiz: neden coğrafya öğreniyoruz, neden coğrafya öğrenmeliyiz, neden coğrafya öğreniriz?Bu soruların yanıtlarını da verelim isterseniz:
Neden coğrafya öğreniyoruz, neden coğrafya öğrenmeliyiz, neden coğrafya öğreniriz? Coğrafya öğrenmemizin nedenleri arasında ilk olarak, yaşadığımız olayları anlamlandırmamız yer almaktadır. Coğrafya öğrenen bir kişi, ülkesinin ekonomisine, ve kalkınmasına katkıda bulunabilir örneğin; çünkü coğrafya öğrenen bir kişi, ülkesinin konumunu, ve ülkesi hakkındaki bilgileri edinir, neyin nasıl olması sonucunda ülkesinin kalkınabileceğini hesap ederek, buna yönelik çalışmalarını gerçekleştirebilir. Bunun gibi pek çok coğrafya öğrenmenin nedenlerinden söz edebilir, ve neden coğrafya öğreniyoruz, neden coğrafya öğrenmeliyiz; ve neden coğrafya öğreniriz sorularına yanıtlar verebiliriz.

23 Mart 2014 Pazar

ATLAS

Türkiye Fiziki Haritası
Türkiye Siyasi Haritası
Türkiye Bölgeler Haritası
Türkiye Deprem Haritası
Türkiye Orman Haritası
Türkiye Maden Haritası
Türkiye İklim Haritası

Türkiye Yıllık Ortalama Sıcaklık Dağılışı Haritası
Türkiye Dağ-Ova Haritası
Antartika Kıtası Haritası
Okyanusya Kıtası Haritası
Afrika Kıtası Haritası
Asya Kıtası Haritası
Avrupa Kıtası Haritası
Güney Amerika Kıtası Haritası
Kuzey Amerika Kıtası Haritası
Dünya Siyasi Haritası
Dünya Fiziki Haritası
Dünya Yıllık Ortalama Sıcaklık Haritası
Dünya Basınç Kuşakları ve Sürekli Rüzgarlar Haritası
Çatalhöyük Haritası
Kaşgarlı Mahmud'un Dünya Haritası
İbrahim Mürsel'in Güney Avrupa Haritası
Piri Reis'in Dünya Haritası
Anadolu Haritası
İlk Modern Harita

22 Mart 2014 Cumartesi

Özgeçmişim

15.06.1995 tarihinde yaklaşık 150,210 km²'lik yüzölçümüne sahip,Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda yer alan 9,521 km²'lik yüz ölçümüne,1720 m'lik rakıma ve 279,982 kişilik bir nüfusa sahip Hakkari ilinin 77,926 kişilik bir nüfusa sahip Merkezinde doğdum.İlk ve ortaöğrenimimi Hakkari Merkezinin 1km  güneyinde yer alan Biçer Mahallesi'nde tamamladım.Şu anda Ege Bölgesi'nin 1,649 km²lik yüz ölçümüne,670 m'lik rakıma ve 99,158 kişilik bir nüfusa sahip olan Muğla ilinin,3 km güneyinde yer alan Kötekli ilçesinde,Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrenimimi sürdürmekteyim.Bulunduğum yer Akdeniz iklimi etkisinde kalmaktadır.Kış mevsimi yağışlı,Yaz mevsimi ise sıcak ve kurak geçmektedir.Metrekare'ye 1000 mm'den daha fazla yağış alan Muğla,yağış oranı bakımından Türkiye'nin en zengin olan yörelerinden bir tanesidir.